Maasraam

215

architectonisch ontwerp voor een bouwblok met 89 woningen i.s.m. Architectuur Maken
––

Rotterdam, NL
––



parkeergarage met;
103 pp
89 bergingen

89 woningen in totaal, waarvan deel AG;
7 stadswoningen (180 m²)
11 maisonettes (105-120 m²)
36 loftwoningen (100-150 m²)
3 dakvillas (150 - 210 m²)

ontwerp blok i.s.m. Architectuur Maken en Hosper Landschapsarchitectuur

opdrachtgever: Blauwhoed
aannemer: Stebru bouw
––

Lloydpier Rotterdam, NL

Eden District

Samen met Architectuur Maken uit Rotterdam hebben we een bouwblok op de Lloydpier in Rotterdam ontworpen. Het project werd door de gemeente Rotterdam tot winnaar uitgeroepen begin 2018.

Havenkarakter

Om meer gezinnen in de stad te behouden is ingezet op een blok met zoveel mogelijk voordeuren aan de kades en aan de straat. De besloten binnentuin vormt een groot contrast met het stoere karakter van de kades en het weidse water van de Maas. Aan de waterzijde van de Schiehaven maken wij een geparceleerd gebouw met een klassieke opbouw: plint, middendeel en top, met een hedendaagse vormgeving. In de plint liggen gezinswoningen in twee lagen met een extra hoge begane grond. De appartementen op de verdieping liggen parallel aan het water waardoor het prachtige uitzicht op het water vergroot wordt, en een integraal onderdeel wordt van de woonbeleving. Op het dak liggen drie villa’s die samen met de toekomstige bewoners uitgewerkt zullen gaan worden.

De woningen aan Loods Bali en Loods Borneo krijgen een zogenaamd ‘Maas-raam’, een erker dat uitzicht op de Maas biedt. Deze stadswoningen hebben een interne ontsluiting naar de berging op de parkeerlaag.

Met drie poorten en 34 gezinswoningen op de begane grond biedt het gebouw levendigheid rondom. Op de parkeergarage ligt, één meter verhoogd, een prachtige bel-etage. De gezinswoningen hebben hierdoor trappetjes en opgetilde voortuintjes.

Gerecycled baksteen

Het project zal worden uitgevoerd met stenen die voor minstens 50% uit gerecycled materiaal bestaat. De opbouwen worden voorzien van gerecycled koper. Er gaat in het project veel aandacht naar water retentie en er wordt hoog gescoord op het aspect gezondheid en energie volgens de GPR.

Groene pit

‘De tuin is een groene oase, als tegenhanger van de stoere en harde kades.’ aldus landschapsarchitect Hanneke Kijne. ‘Naast twee volwassen bomen hebben we gezorgd voor een tuin met volle grond. De beplanting is het hele jaar kleurrijk en aantrekkelijk voor bijen, vlinders en vogels. En heel belangrijk: het is een uitnodigende leeftuin die gebruikt kan worden door kinderen, ouders en ouderen.

De bouw start in de zomer van 2019.

 

This post is also available in: EN

Other projects