InsideOut

183

stedenbouwkundig plan voor twee bouwblokken in Amsterdam Nieuw-West. A&G heeft ook het architectonisch ontwerp voor het westelijke blok gemaakt.
––

Amsterdam, NL
––stedenbouwkundig plan met ca. 1200 appartementen
architectonisch ontwerp voor 343 woningen voor starters en studenten (21 - 55 m²)

opdrachtgever: De Key
constructeur: Pieters Bouwtechniek
installatietechniek: Wolf en Dikken

landschapsarchitect: Bureau BplusB
––

Delflandpleinbuurt Amsterdam, NL

Zuidblok

Deze twee bouwblokkken vormen straks een campus voor circa 1200 studenten en starters. In tegenstelling tot traditionele bouwblokken kent dit plan alleen voorkanten door het grote aantal kleine woningen.

Aan de zuidkant van het blok maken we twee openingen tegenover elkaar. Hier ontstaat de centrale ruimte in het blok waar een café, een wasatelier en een sportruimte komen te liggen. In de oost-west richting komt er een verbinding via twee poorten in het plan.

Het westelijk blok, waarvan een deel al in aanbouw was (architect Toverstralen), maken we af met rustige, residentiële gebouwen. Het blok is opgebouwd uit verschillende gebouwen. Al naar gelang de positie in het blok zijn deze gebouwen groter of kleiner. Zo ontstaan er verschillende gebouwen met een rijkdom aan typologieën. Het blok kent corridor-, galerij-, portiek-, en atrium ontsluitingen.

In een aantal woningen wordt extra hoogte gecreëerd. Hierdoor ontstaat boven op de badkamer de gelegenheid om een slaapplaats te maken.

 

This post is also available in: EN

Other projects